Wendy Nouse is een Nederlandse hedendaagse kunstenaar gevestigd in de regio Parijs (Bois-le-Roi), die voornamelijk sociale kunst maakt. Haar werk nodigt uit om actief deel te nemen aan en deel uit te maken van het werk.

Omdat ze het gevoel heeft dat haar werk deel uitmaakt van de samenleving, geeft ze ook workshops voor kinderen en volwassenen. Daarnaast maakt ze graphics voor lokale ondernemers en particulieren. Lees meer over zijn zijprojecten in Menu >> Studio

Cliquez pour FRANÇAIS ici... Click here for ENGLISH…

Naleving of verbinding

Conformiteit is het proces waarbij mensen hun overtuigingen, houdingen, acties of percepties veranderen om beter overeen te komen met die van groepen waartoe ze behoren of willen behoren of van groepen waarvan ze de goedkeuring wensen. Compliance heeft belangrijke maatschappelijke implicaties en blijft onderwerp van actief onderzoek.

De verbindingstheorie is een combinatie van de volgende vier premissen: 1. Alles waarvan een geest zich bewust is, is (a) een sensatie, (b) een ruimtelijke relatie tussen sensaties, (c) een representatie, (d) een greep op het bewustzijn van iets, of (e) een combinatie daarvan..

Sinds mijn immigratie naar Frankrijk ben ik begonnen met mijn proces van zelfonderzoek en documentatie. Ik vraag me af en toe af of ik overga van goedkeuring of van verlangen. Ik documenteerde mijn uiterlijke relaties (schilderijen), mijn innerlijke emoties (tekeningen) en mijn verlangen naar goedkeuring (collages) en mijn behoefte aan verandering (fotografie).

Voor mij vormen deze werken de link tussen mijn verleden en mijn ongedefinieerde toekomst. Ze werken als een visueel dagboek en helpen me mijn proces te analyseren. Ik nodig je uit om mijn universum te ontdekken.

Biografie

Hallo, ik ben Wendy Nouse, een hedendaagse kunstenaar, gespecialiseerd in sociale politiek. Dit betekent dat ik erg geïnteresseerd ben in het leven zelf. Ik onderzoek dit in wetenschap en filosofie en zet het vervolgens om in beelden. Ik gebruik schilderijen, tekeningen, installaties, sculpturen, films/foto’s en performances om mijn ideeën te concretiseren.

Ik ben gefascineerd door hoe de geconditioneerde geest werkt en hoe mensen met kleine acties en ideeën grote veranderingen in de samenleving teweegbrengen. Ik hou ervan om het dagelijks leven te verheerlijken en alledaagse helden te vieren.

Ik ben geboren in Maastricht in 1990. Ik ben opgegroeid in Nederland en heb daar de meeste van mijn studies gedaan. In 2013 ben ik begonnen aan de Academie voor Schone Kunsten in Maastricht en in 2016 heb ik deelgenomen aan het Erasmusprogramma bij ENSBA Parijs. Ik werd verliefd op Frankrijk en emigreerde in 2017. Sinds 2021 woon ik in Bois-Le-Roi, waar ik een kunststudio aan huis heb gecreëerd.

Sinds 2020 werk ik als fulltime kunstenaar. Vanwege de gezondheidscrisis begon ik beeldende kunst te doceren, richtte ik een grafisch ontwerper en illustratorbedrijf op en opende ik een online winkel.

Œuvres

L’homme violet | 2021 | 130x100x2,5cm | Huile, Toile, Ruban, Plâtre – SINGULART

Langzaam maar zeker nadert mij. Ik zie het geheim achter elke beweging die je maakt. Haar haar, die natte aanraking, de liefdevolle kus, niets ervan voelt echt. Liefde bedekt met zoveel pijn. Eet me levend op.

Een korte paardenafstand van de volgende persoon. Ik vind mezelf alleen, verdwaald achter een verborgen ommuurde deur. Terwijl fel doorgaan met het dragen van piraat lippenstift. Ik probeer erachter te komen wie ik alleen ben. Ik was verslaafd aan afleiding, die natuurlijk niet meer bestaat. Mijn enige fysieke vriend kijkt me aan in de spiegel. Oplossing, over de grens van het land, ik stak twee keer over, ik werd niet te stoppen. Te denken dat ik eindelijk kan stoppen met glimlachen, alleen maar om anderen te plezieren.

Ik ben licht, ik ben kleur, maar jij kiest ervoor om in duisternis te leven. Hoe dien je, de manisch depressieve. Het is egoïstisch om te denken dat je de wereld alleen kunt redden. Het heldencomplex was om te beginnen niet van mij. Ik heb nooit iemand van jullie willen plezieren. Ik wist gewoon dat mezelf zijn je niet gelukkig maakte. Dus ik loog, ik accepteerde, ik demineerde, totdat er alleen jij was.

Elke actie heeft een gelijke en tegengestelde reactie. Ik hou van… Ik haat… Ik haat… Ik haat… Ik haat… Hoe kun je positieve feedback verwachten. De druk was te gek. Excellentie is vereist, fouten zijn onvergeeflijk, ik betaal nog steeds met uitputting. Ik ben de beste versie van jouw verlangen geworden. De duivel hield van het niets.

Réflection | 2022 | 116x89x2.5cm | Huile, Toile, Plâtre | SINGULART

Gereflecteerde fracties van verweven energieën. Liefde en passie strelen elkaar zachtjes. Een gebroken zelf herhalen, helen en groeien. Zij is liefde, hij is liefde, wij zijn liefde, wat nu? De lente komt eraan, gaat de bloem bloeien…?

Bedankt voor uw bezoek, aarzel niet om commentaar te geven of een mening achter te laten, ik hoor graag van u! Al deze werken zijn te koop en kan ik u na de tentoonstelling bezorgen. Neem gerust contact met me op als je nog vragen hebt!

Cordialement, –Wendy

@Mairie Bois–le–Roi

Media

2 replies on “Naleving of verbinding | BLR 2022 stadhuis tentoonstelling

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s